Visszajelzés

Összes cikk

2017-11-23

8 HETES SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁLÓ PROGRAM (jan. 15-től)

Kiemelt kép

Szülés utáni kritikus területek regenerálása már szülés után 6 héttel (gátizom, szétnyílt hasizom, mély has- és hátizmok)

‹‹‹ Vissza az összes program áttekintő oldalára ‹‹‹

 

SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁLÓ PROGRAM 

 

A Szülés utáni Regeneráló program (SZURP) Magyarországon hiánypótlóként kínál otthonról elérhető, biztonságos és átfogó szülés utáni regenerációt. Minden információt, gyakorlatot és mozgásformát egy helyen kapsz meg, kompakt módon és támogató közösségben, ahogy az egy friss anyukának kell.

 

A 8 hetes online mozgásprogramot három szakember - és 8 gyerek anyukája - dolgozta ki. Alapját klasszikus Pilates adja, női -és hasizomregeneráló jóga alapokon, egy kis állóképesség javítással és alakformálással fűszerezve. A terhesség és a szülés alapjaiban változtatja meg a női test működését és kinézetét. Sokan számolnak be lassú javulásról mozgás nélkül is, de az elveszített funkciókat csak tudatos munkával lehet visszaszerezni: meggyengülnek a kismedence és a törzs izmai, romlik a tartás, és a légzés minősége, hogy csak néhány fontos példát említsünk.

 

 • KÖZÖS RAJT: január 15-én!

 • 8 hét, heti 3*40 perc torna heti elméleti kisvideókkal kiegészítve és heti 30 perc gátizom tornával megfűszerezve

 • otthon, tetszőleges időpontban a portálon keresztül indítható online órák

 • minden óra 48 órán át érhető el, utána jön a következő

 • mindenki egy adott napon indul és együtt tornázza végig a 8 hetet a saját nappalijában

 • mindenki egy zárt FB csoportba szerveződve motivál és motiválódik

 • oktatók és anyuka sorstársak támogató online közössége biztosítja a folyamatos motivációt

 • Haladási napló és csoportmunka erősíti a számonkérhetőséget

 

A CÉL:

Biztos alap a későbbi rendszeres és intenzív sportoláshoz

A szülést követően meggyengült izmok biztonságos újraerősítése

 

FÓKUSZBAN:

A meggyengült kismedencei (gát és környéke) izomzat erősítése és kondicionálása

A mély has- és hátizomok erősítése a szétnyílt hasizom védelmével és regenerálásával

Tartásjavítás, hogy bírd az anyasággal járó igénybevételt

 

A PROGRAM NEHÉZSÉGI FOKA  

 

ERRE SZÁMÍTHATSZ

 • Heti 3 darab 30-40 perces edzés, melyek tetszőleges időpontban indíthatók és 48 órán át elérhetőek, így bármikor elvégezheted otthon két pelenkázás között. Te döntöd el, mikor és mennyit vállalsz, de van egy keretrendszer az örökös halogatás elkerülése érdekében

 • Egymásra épülő, változatos órák: Szülés utáni regeneráló torna, Hasizom regeneráló és erősítő jóga, Gátizom kondicionáló tornák, Tartásjavítás és nyújtás, Állóképesség-fejlesztés

 • Elméleti kisvideók a különböző izomcsoportok aktivizálására

 • Tippek, tanácsok, magyarázatok a szülés utáni teljes regenerálódáshoz

 • Támogató online közösség és nyomon követhető teljesítmény: minden résztvevő látja a program többi szereplőjének aktivitását, eredményeit, élménybeszámolóit és haladási naplóját

 • Lehetőséged van az exkluzív, zárt Facebook csoportban beszélgetni az edzőtársaiddal és az oktatókkal

 • A közös rajt előtti héten, az Előszezon hetében együtt (akkor még csak fejben és lélekben) készülünk fel az előttünk álló 8 hétre: állapotfelmérés, haladási napló, zárt Facebook csoport, és még pár titkos adalékanyag…

 

 

OKTATÓK

 1. Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítója

 2. Fekete Krisztina, női jóga és FlatCore oktató, babás jóga oktató

 3. Domokos Flóra, okleveles Pilates oktató

 

MENETREND

0. hét (előszezon) - január 8-14.: Ezen a héten leginkább fejben és lélekben készülünk fel a közös munkára, edzések még nem lesznek. Viszont felmérjük az állapotod, hasznos tippeket és tanácsokat kapsz, és megismerkedsz a csapattal.

1-3. hét - január 15. - február 4.: Gátizomzat, szétnyílt hasizom állapotának ellenőrzése, mély has- és hátizmok megismerése és aktiválása. Némi elméleti és sok-sok gyakorlati útmutató a napi baba-mama rutin biztonságosabbá tételére, a kritikus területek tudatosítása.

4-5. hét - február 5-25.: Gátizomzat, has- és hátizom regenerálása, tartásjavítás, nyújtás, finom kardió jellegű órák.

6-8. hét - februrár 26. - március 11.: Szülés után meggyengült izmok erősítése, haladóbb regeneráló órák és kardió órák.

 

NEKED AJÁNLJUK, HA

 • Szülés után gátizmaid meggyengültek, esetleg inkontinenciával kapcsolatos problémákat tapasztalsz (pl. köhögés/tüsszentés esetén).

 • Szülés után a kisbabád mellé szétnyílt hasizmot is kaptál (az orvosoddal mindenképpen konzultálj, hogy ez a te esetedben lehetővé teszi-e a regeneráló tornán való részvételt).

 • Terhesség alatt és után sokat fájt a derekad, a csípőd vagy a medencéd.

 • Lassan, szakemberek által felügyelve, biztonságosan szeretnél felkészülni a jövőbeni rendszeres, megalapozott és biztonságos sportolásra.

 • A testeden a terhesség jelentős változásokat idézett elő, és szívesen rászánsz az életéből 8 héten át napi 30 percet, hogy regenerálódj.

 

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

 1. A program díja 18 000 Ft. A díjat a portálon keresztül kártyával tudod kiegyenlíteni. A tranzakció után azonnal aktiválódik számodra a program és eléred a belső felületét a portálon.

 2. Ha hüvelyi úton szültél legalább 6 hete, vagy császármetszéssel minimum 8-10 hete, és az orvosod beleegyezését adta a sportolás lassú, strukturált, szakoktatók által felügyelt újrakezdésére, várunk a programban! Igen, a program hüvelyi úton történő vagy császármetszés útján történő szülés esetén is ajánlott.

 3. Ha már régebben szültél, több gyereked is van, soha nem sportoltál aktívan, DE MOST erőt érzel magadban ahhoz, hogy elkezdj rendszeresen mozogni.

 4. A Szülés Utáni Regeneráló program szoptatás alatt is biztonságosan végezhető.

 5. A programon való részvételnek NEM előfeltétele a Pilates vagy jóga elemeinek ismerete.

 6. A SZURP-hoz nem vehető meg a 4 hetes étrend, mert azt gondoljuk, hogy ez a 8 hét szóljon a regenerálódásról és ne a fogyókúráról.

 7. A program díja nem visszatéríthető, amennyiben rajtunk kívülálló okból nem tudsz részt venni.

 8. Ez a program a Gyerünk, anyukám! videótár óráitól független. A két előfizetés nem előfeltétele egymásnak, és nem is biztosít átjárhatóságot a két rendszer között.

 

TUDJ MEG MÉG TÖBBET

Olvasd el SZURP nagyköveteink, Bori és Szdóri naplóit

Nézd meg, mennyit változtak az előző SZURP-ok résztvevői

Ha kérdésed van, írj a szerintem@gyerunkanyukam.hu email címre.