Visszajelzés

Összes cikk

2017-07-20

FORMASZERVIZ-NAPLÓ: BIZTOS VOLTAM BENNE, HOGY ÁTVERÉS

Kiemelt kép

Nem volt egyszerű az utolsó hetem, de szerencsére ennek is hepiend lett a vége. Murphy ismét vicces kedvében volt.

Nyaralni voltunk pár saját és pár lízingelt rokon gyerekkel. Arra számítottam, hogy éjjelente majd telefonról tudok tornázni. Hát, nem jött össze. Az első piloxingot még csak-csak lenyomtam, de a 40. perc körül leállt a rendszer, és onnantól semmiféle tornát, videót nem volt hajlandó lejátszani a gépezet.

Így aztán Nóri tornája totálba kimaradt, hiába vittem a kis edzőcipőm, gumiszalagom és miegymást. Na nem baj, gondoltam, majd úszom minden nap egy nagyot és így mégsem maradok mozgás nélkül. A férjem nagyon rendes volt, mert aznap épp 4db zsizsegő mini kislánnyal voltunk és hajlandó volt egyedül terelgetni őket a vízben, míg én 40 perc alatt átúsztam a tavat oda-vissza. Szuper jó volt. Viszont másnapra ennek a sportnak is lőttek, ugyanis megérkeztek a viharfelhők. És innentől kezdve mindennap menetrendszerűen a délutáni alvás után gyűltek fölénk, hogy még véletlen se legyen esély arra, hogy kijussak a tópartra úszni.

Akkor aztán kitaláltam, hogy ha már tornázni nem tudok, legalább hasznosítom magam. Így aztán nekiálltam ásni, tarackot gyomlálni, és végül csalánt irtani. Ez felért egy edzéssel, vagy többel is talán, ugyanis olyan csalán nőtt a kertben, ami vastag mackónadrágon keresztül is csíp. Ezért aztán felvettem az összes ruhám, pulcsim, hosszú gatyám, anyósom bőrkesztyűjét, vastag zoknit, kerti bakancsot, kapucnit és így, szkafanderbe beöltözve vágtam neki a déli 30 fokos napsütésnek csalánt ásni. Két órán át tartott, nem tudom, mennyi kalóriát égettem, de biztosan állítom, hogy be lehetne venni ezt a sportot a leghatékonyabb fogyókúrás programba is.

A kajáról pedig inkább ne is beszéljünk. Elég annyi, hogy volt rakott krumpli meg rántott hús, és egy pár zacskó csokis keksz. Meg szendvics minden mennyiségben. Jobbnál jobb fogyókúrás ételek, és én kedvemre válogathattam belőlük…

Mire hazaértem, már nem reméltem semmi jót. Aztán mégiscsak ráálltam a fránya mérlegre, mivel a programnak és a hétnek is vége volt, és most már tényleg mérni kellett… És láss csodát, nem híztam, de fogytam 2 kilót. Hihetetlen, mert hetek óta alig mozdul a mérleg, pedig rengeteget tornáztam és a kajára is figyeltem. Most meg, mikor alig ütöttem meg a szintet, rögtön leugrott egy adag zsír. A centi is jóval kevesebbet mutatott, főleg a hasamon.

Örömömben lenyomtam két tornát, hogy a kimaradt helyett is legyen valami. Pont kapóra jött Nóri szobatornás féjszes videója, és persze az is, hogy a férjem elvitte a lányokat egész napra, így a babával kettesben - és persze a szupercuki és támogató Gyerünkanyukámos online anyukákkal - ünnepelhettük meg az elmúlt 8 hetet. Egy kedves babaklubos anyuka megcsinálta az utána fotómat is, ami szintén meglepő változásokat mutatott. Konkrétan 4 kiló mínuszt sikerült elérnem a Formaszerviz kezdete óta, 5 cm mínusz ment le derékból és 1 cm mínusz csípőből. Az állóképességem pedig határozottan nőtt.

Mikor év elején nézegettem az oldalt, és láttam az inspiranyukat az előtte-utána fotókkal, elgondolkoztam, hogy vajon mi lehet a titkuk. Elég gyanús volt, hogy mindenki nagyon sokat fogyott, ezért érdemesnek láttam megnézni közelebbről ezt a tornát. Hogy fogyhatnak ennyit, ha nem szednek semmit? Biztos voltam benne, hogy megtalálom az átverést, ami az ilyen fotók mögött bujkál. Ha mást nem, photoshopot. Most kezdek rájönni, hogy nincs titok, vagyis de. És én is azt csinálom. Akaraterő, torna és dupla torna. Ennyi és nincs más.

Délutánra már pont annyira voltam boldog, hogy nekiálltam a kedvenc diétás répatortámnak, Gyerünk, anyukám! dizájnnal ellátva.

5 tojás

20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer

30 dkg répa reszelve

30 dkg darált dió

8 dkg teljes kiőrlésű liszt, vagy kókuszreszelék

vanília

1 evőkanál rum

citromhéj

1 kávéskanál szódabikarbóna

A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét egy kicsi sóval, a sárgáját pedig az édesítővel. Aztán a fehérjét minél kevésbé összetörve gyorsan összekeverek minden alapanyagot. 180 fokon addig sütöm, míg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. (kb 45 perc) A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, ét csokival, vagy kókuszreszelékkel, vagy minddel egyszerre.

Azt hiszem, ezt most nem tudom überelni egyelőre. Szeretettel küldöm az összes tündér anyukának, akikkel megismerkedhettem a programok alatt, és persze Nórinak is, aki megálmodta nekünk ezt a szuper lehetőséget. Hajrá nyári szünet, helló szobatorna, jó reggelt futócipő, és persze viszlát a következő programban!

Bori

Nézd meg Bori előző írásait is!

MENNI FOG EZ!

SZALAGOK ÉS CSOMÓK

REPKEDŐ TESTRÉSZEKKEL TELJESÍTETTEM A HETET

A TORNA, MINT GYEREKNEVELÉSI ESZKÖZ

NEM FOGYTAM, PEDIG DE

AMIKOR ELŐSZÖR ESIK JÓL A TORNA