Visszajelzés

Összes cikk

2017-07-21

FORMASZERVIZ PLUSZ-NAPLÓ: TÚLVAGYOK A FLITTERBE CSOMAGOLT PARASZTVAKÍTÁSON

Kiemelt kép

Nagyon gyorsan eltelt. Lement az utolsó hét a formapluszban, örülök is meg nem is. Kicsit megkönnyebbültem, ugyanis az utolsó heteket mérsékelt lelkifurdalással csináltam végig.

Egy jó hónapja, hogy a térdem miatt beiktatott kényszerpihenő után újra felvettem a fonalat futás ügyben. Elég stabilan beállt a heti 3 alkalom – ami ráadásul közös program lett a férjemmel, így aztán pláne nem hagyhatom ki. Erre jöttek még rá a program tornái, ami így már soknak bizonyult… Nem is ment mindig mindegyik, duplázásról pedig szó sem lehetett. De kelleni fog majd az erősítés és pluszban valamilyen nyújtásos videó, mert jól kiegészítik egymást, csak így már sok volt a jóból.

De azért valahol hiányozni fog. Szépen beállt a rutin, a fejemben folyton pörgött a naptár, milyen nap van, mennyi időm van még teljesíteni az előírt penzumot. Büszke vagyok magamra, mert kitartottam amellett, amit még tavaly novemberben elhatároztam: vissza fogom vezetni a mozgást az életembe.

Akkor találtam rá a Gyerünk Anyukámra, és akkor döntöttem el, hogy belevágok, megcsinálom az Életút Programot, a 3x8 hetet. Gyorsan elő is fizettem a SZURP-ra, pedig az majd csak januárban indult. Már ekkor tűkön ültem, hogy vajon mit fog hozni az életembe ez az egész. Akkor még valószerűtlenül távolinak tűnt nemhogy a vége, az eleje is; kicsit hittem is, meg nem is, hogy ennyi ideig bírni fogom. Akkor még éppen csak mosolygott a három hónapos kisfiam, és ahová letettem, ott maradt. Olyan pici volt még… Mára már ül, feláll, mászik és be nem áll a szája.

Úgy telt el ez a bő fél év, hogy szinte észre sem vettem. Pedig amikor még van vissza 15 másodperc a plankből, és még 10 perc az edzés végéig, akkor bezzeg ólomlábakon jár az idő - meg a csúszka a videó alján…

Sokat jelentett ez a napló is, hogy hétről hétre megírhattam, ami éppen eszembe jutott mindezzel kapcsolatban. És valahol az is teljesítésre sarkalt, hogy be kellett számolnom róla. Elsunnyoghattam volna, mert sosem derült volna ki. De túlvagyok már ezen a flitterbe csomagolt parasztvakításon. Lehet, hogy nem látszik jelentős változás, és az is lehet - sőt, biztos -, hogy nem tettem meg mindent azért, hogy sokkal látványosabb legyen a különbség az előtte-utána képeim között. De végig önazonos tudtam maradni. Leírtam, ha szarul ment, és úgy is éreztem magam, de azt is, ha épp véletlenül elégedett voltam magammal. Persze jól estek a visszajelzések is, de már attól is erősebb lettem, hogy kiálltam ország-világ elé az össze nem érő bárcsak-nadrágomban vagy fürdőruhában. Ezt korábban totál elképzelhetetlennek tartottam.

Kaptam egy tök jó szemléletet, megismertem új mozgásformákat. Megtanultam érzékelni a testem, figyelni a jelzéseire. Tudatosabb vagyok a kajálásban is. Sokat köszönhetek Nórinak és a GYA-teamnek. Gyorsan mondom is, mit:

  • hogy megálmodták és megvalósították ezt az egészet (először mozgalmat írtam, de ez több annál);

  • hogy létrehozták és működtetik ezt a páratlanul jól funkcionáló közösséget;

  • hogy aprólékosan kidolgozták az egyes programokat, amik külön-külön és egymásra épülve is működnek;

  • hogy egyszer sem éreztem azt, hogy az oktatók holmi fitnesz félistenekként, leereszkedőn dirigálják az órákat, hanem segítő, támogató hangnemben, emberien, néha beleszakadva jöttek velünk végig az úton;

  • hogy nem hagyják leülni, ellaposodni egy pillanatra sem, hiszen folyton újításokon dolgoznak.

Szóval az van, hogy nincs kedvem kiszállni. Még egy darabig maradok. És ti?

Dóri

Nézd meg Dóri előző írásait is!

Az életem most történik

Muhaha

A torna az én szelepem a kormányzó fején

Hogyan ássuk el évekre partnerünk önbizalmát?

Szép vagy úgy, ahogy vagy

Hikomat hét

Kulcsszó a fokozatosság!

Rettegnék a nyártól, ha nem kezdtem volna bele

A centi meg a tükör is kezd barátságossá válni

Előre sajnálom Cukerberget

Itt a nyomi-anyu kihívás!

Késő este az endorfin rózsaszín habként bugyog ki a fülemből

Fitnesz Koelhó azaz TOP 5 okosság az életmódváltáshoz

Picsog és megtáltosodik

Iszonyú hálás voltam, hogy ezt nem nyilvános helyen követtem el

Bemutatkozik Dóri, a Formaszerviz nagykövete!