Visszajelzés

Összes cikk

2017-07-19

SZURP-NAPLÓ: A PROGRAM EGY FÉRJ SZEMÉVEL

Kiemelt kép

Véget ért a SZURP. Most valami búcsúzkodós-nyálas szöveg kéne, hogy jöjjön, meg seggnyalás az egészről, de az nekem nem megy, szóval jöjjön egy kis matek és egy vallomás.

Nyolc hete a derékbőségem 89, a csípőm 100 cm volt, most 83 és 96. A hasizmom bő kétujjnyira volt szétnyílva, most 0 (!). Állandó derékfájdalommal küzdöttem, ami teljesen megszűnt!

A számok magukért beszélnek. És minek köszönhető ez az eredmény? Egy döntésnek. Egy döntésnek, amit én hoztam: hogy meg fogom csinálni. Nem volt kifogás, másra fogás, lógás.

Pedig a gyerektől kezdve a szomszédon át az időjárási anomáliákig bárakármire, vagy épp a piros nyuszira is lehetett volna húzni a vizes lepedőt. Nem foglalkoztam kritikákkal, hitetlenkedéssel és a "győzzél meg" emberekkel sem. Akartam. Csináltam. Eredménye lett. Egyszerűen hangzik? Hát nem az.

Volt sírás, hogy ez nekem mégsem megy; hogy képtelen vagyok egy arcon pörgős nap végén éjszaka még tornázni is. Volt anyázás, hogy nem sikerül a gyakorlat, pedig ő olyan lazán megcsinálja. Volt szenvedés, hogy fáj, hogy nem bírom tovább és hogy feladom. Volt elkeseredés, hogy nincs változás. De volt nevetés, jókedv, változás, jó élmény, új barátok is. És volt akarat, egy maréknyi barát és családtag, akik bíztattak és átlendítettek a holtpontokon. Voltak sorstársak, akik vallomásaikkal rugdostak előre a zárt facebook csoportban. És volt (van) egy szuper csapat, három Anyuka, akik nem csak szakmai profizmussal, hanem lelkesen, emberként nyomatják ezt a programot.

Meg volt (van) egy csodálatos férj, aki nélkül az egész nem működött volna és aki engem is meglepve írt pár sort arról, ő hogyan látta ezt a nyolc hetet:

"Az egész egy átlagos este kezdődött, mikor Kedvesem épp végzett a tornával és hatalmas szomorúság töltötte el, hogy mennyire fog ez neki hiányozni, és már csak egy cikk van hátra! Fel akartam vidítani és ekkor jött a gondolat, mi lenne, ha az utolsó cikkbe én is leírnám, Apa szemszögéből ezt a nyolc hetet! Még jó, hogy nem az elején jutott az eszembe, mert abban nem lett volna köszönet!

Nos, kezdjük ott, hogy én nem hittem az egészben! Egyik nap fáradtan hazaérve, feleségem felpörögve azzal fogadott, hogy jelentkezett egy életmód programra, ahol videókra fog ugribugrizni vagy mi! Na, mondom, remek, valamelyik holdkóros barátnője biztos behülyítette egy Norbis vagy RubintRékás baromságra... és képzeljem el attasénak vagy nagykövetnek, vagy minek is jelentkezett és Szörpöt is fog inni vagy írni, vagy mi?!?!?

Természetesen támogattam, csak attól féltem nehogy csalódjon, mert rengeteg kamu dolog van, ami két hét alatt kockahasat stb. ígér! A lényeg, hogy mozogjon! Végül is örömmel nyugtáztam, hogy hétről-hétre fittebb lett, hátfájása szépen lassan elmúlt, energikusabb lett és a kicsit punnyadt csajsziból egy életvidám SzuperAnya lett, akinek szinte mindig van mindenre energiája, és séta közben gyorsabban felér a hegyre babakocsival, mint én simán gyalog!

Természetesen ő is emberből van, küzdött fáradsággal, kedvtelenséggel, alkotói válsággal, feladással, de mindig a megtett út acélosítja meg a jellemet! És természetesen ebben sokkal több is volt, ez csak egy egyszerű buta pasis nézőpont!

Nem maradt más, mint a könnyes búcsú és köszönöm a SZURPnak, mindenkinek, akinek a segítségével és a feleségem kitartásával ilyen életvidám, fitt, boldog Anya lett Dóriból!"

Most, mindezt összegyúrva egy fittebb nő, csinosabb anyuka és büszke feleség írja ezeket a sorokat a jól megérdemelt nyaralásáról, méghozzá az új, eggyel kisebb méretű fürdőruhájában Radlert (0%) szopogatva marha boldogan. A mozgásnak pedig nincs vége, folytatom nyáron is, októberben pedig - ha minden jól megy - újra találkozunk a következő programon.

Addig is gyerünk, Anyukám! Adjunk erőt egymásnak egy kis mozgásra!

SzDóri

Nézd meg SzDóri előző írásait is!

LÉNA MEG A TORNA

SÍRJON A ZSÍR!

A MÉLYIZMAIM MÉLYIZMAI IS DOLGOZTAK

HOSSZÚ IDEJE ELŐSZÖR VAGYOK BÜSZKE MAGAMRA

LEGUTÓBB SZÜLÉS KÖZBEN IZZADTAM ENNYIRE

EHETI KEDVENCEIM ÉS SZENVEDÉSEIM

AHOGY A GYEREK LÁTHATJA

BEMUTATKOZIK A GYERÜNK, ANYUKÁM! ÚJ SZURP NAGYKÖVETE, SZDORI