Visszajelzés

Összes sikersztori

Inspiranyu történet: Nagyné Kocsy Márta

Gratulálok
+36

2017-05-03

Kiemelt kép

A derekam 11 cm-rel lett kisebb. Nagyon tuti!!! A legjobb, hogy nincs jojó effektus mintha egy diétát csináltam volna végig, hanem ez a folyamat lassú és hosszútávon tartható eredményt hozott.

 

 

Sziasztok!

 

Azt hiszem jó dolog leírni a történetemet. Visszatekinteni, hogy egy év alatt mi változott az életemben mind testileg és lelkileg, ami szerintem nem választható szét.

 

Két gyermekem van, köztük 18 hónap különbség. Mikor elkezdtem veletek tornázni az oldalon már nem tartoztam a tipikus célközönség közé, hiszen nem voltam már otthon velük, hanem munka mellett kellett megoldanom a mozgást. A gyerekek előtt rengeteget táncoltam, illetve egy ideig jártam fitness terembe hetente többször. Tudtam mivel jár az, ha elmegyek itthonról tornázni. Osztottam szoroztam és akárhonnan néztem a dolgokat a reggeli rohanást leszámítva hétköznap kb. 3-4 óra az amit a gyerekekkel tudok tölteni. Ebbe a nagyon kevés időbe nem fér bele az én értékrendem szerint, hogy hetente többször 1,5-2 órát tornázással töltsek. (Ebben persze benne van az odaút, torna, átöltözés és vissza). Én idő azonban igenis kell. A GYA-val valamelyik Nők Lapjában találkoztam először, ahol Nórival is készítettek interjút. Bevallom sok nem maradt meg belőle, csak hogy itt egy csaj, aki anyukáknak tart interneten keresztül órákat, aki persze maga is anyuka, tehát tudja, hogy miről beszél. J Akkor azonnal meg is néztem a honlapot de aztán tovább léptem. Egy dolog azonban nem hagyott nyugodni. Napi 8 óra munka mellett igenis hiányzott, hogy valamit mozogjak. Akkor azt hittem, hogy csak a mozgás végett. Magamnak sem nagyon akartam bevallani, hogy az a nyolcvanvalahány kiló azért az már sok. Lányokkal a munkahelyen beszélgetés közben egyszer megkérdezték, hogy mennyit szeretnék leadni. Óh gondoltam nekem elég lenne 5 kg is.

 

A fordulat tavaly május környékén következett be, amikor meghirdették az első FormaBontót. Napi 24 órában elérhető órák, és egy jó kis csapat már elég vonzerőnek bizonyult, mert az én kicsi gyermekeim gondoskodnak arról, hogy a napi utolsó élő órát se érjem el. Nagy levegő és belevágtam.

Az első etapban még munka után. A gyerekek együttműködésével (értsd képesek voltak békén hagyni egy fél órán keresztül anélkül, hogy egymást megöljék. :) ), majd később én lettem az anyuka aki este fél tízkor kezdi a mókát.

 

Azt a mai napig nem tudom, hogy honnan van mindehhez erőm, de élvezem. Egy év alatt 10 kg ment le (még egy pár kg-tól megszabadulnék, de ha így marad sem esem kétségbe. ;) ). A derekam 11 cm-rel lett kisebb. Nagyon tuti!!! A legjobb, hogy nincs jojó effektus mintha egy diétát csináltam volna végig, hanem ez a folyamat lassú és hosszútávon tartható eredményt hozott. Apropó diéta. A heti kaja kihívásoknak hála gyakorlatilag kiiktattam az étrendemből a mindennapos rántott hús, sült  krumpli kombót, minden egyéb olajban sült étkekkel együtt! (az imádott rántott sajt is lekerült az étlapról!). Helyette van főzelék, rizs és minden fajta olyan husi, ami nem tocsog a zsírban.

 

És hogy mit nyertem az elvesztett kg-on és centiken kívül?! Elsősorban önbizalmat. Kihúzott gerincet, mert igenis nincsen mit takargatnom. Idén februárban olyan nadrágot vettem, amire az életben nem mertem volna gondolni! Testre simuló bőrnadrágot! A férjem büszkén néz rám és ha nincsen kedvem megmozdulni ő az aki bíztat, hogy „csináld, mert jót tesz neked!” Óvodai anyukák irigykedve kérdezik, hogy mi a titok! J Én meg nem győzőm bíztatni őket, hogy vágjanak bele, mert ha nekem sikerült, akkor nekik is fog.

 

 

Arról sem szeretnék megfelejtkezni, hogy az otthon tornázásnak van még egy nagy pozitívuma: jó példa a gyerekeknek. A lányom ugyan még csak a maga módján vesz részt, de a fiam már követeli, hogy „anya tornázzunk egyet Nóri nénivel!”