Dóri kedvenc édességei az étrendből
Sziasztok, Dóri vagyok. Arra gondoltam, hogy nem teljes a kép, ha mindig csak a főételeket mutogatom az étrendből; hoztam nektek két régi kedvenc tízórait, és egy újonnan felfedezett reggelit is szemrevételezésre. Tudni kell rólam, hogy borzasztóan édesszájú vagyok, ezért kisétkezésnek általában olyasmit választok, amit a fejemben édességgé tudok konvertálni.
Így gyakorlatilag minden másnap előkerül a gyümölcsös-zabkorpás turmix (amit lusta vagyok turmixolni), meg a kekszes pohárkrém (amit szintén lusta vagyok krémesíteni). Itt nekem most nem az állag a lényeg, hanem hogy finom és ÉDES. Gyümölcsből persze általában soha nem az van itthon, amit a recept ír, de senkit se ez tartson vissza a tízóraik kipróbálásától, a gyümölcsöket bátran lehet variálni. Én most éppen mangót és körtét használtam, ha jól emlékszem körte és alma helyett.Nem szoktam külön méricskélni az alapanyagokat, rádobok egy tálkát a mérlegre, abba belemérek mindent, a végén összekutyulom és kész - még mosogatógéppel megtámogatva sem szeretek fölöslegesen szennyes edényt gyártani.
Az új kedvenc reggelim pedig nem más, mint a zabkása. Lehet, hogy csak én vagyok így bekötve, és mindenki más már ezer éve boldogan fogyasztja, de nekem messziről szemlélve bizarrnak tűnt a szottyos zabpehely, ráadásul a 2 perc alatt összedobom kategóriához képest macerásnak gondoltam az elkészítését. Közelebbről szemlélve a szottyos zabpehely tulajdonképpen még mindig bizarr, de nem bizarrabb, mint mondjuk a chia puding, úgyhogy az íz kiütéses győzelmet aratott az állag felett. Sőt, igazából kevésbé is macerás, mint gondoltam, főleg, ha rendesen felkészülök, és nem pepecselek a mandula-aprítással, mert mondjuk van itthon mandulapehely. Azért akárhogy is kapálóztam, itt kénytelen voltam két tálkát összekoszolni, de ennyi még belefér. Szóval íme életem első zabkásája, amit rögtön másnap követett a második is, nehogy már kárba menjen a körte másik fele. Gyanítom, hogy ez is szépen felkerül az állandó repertoáromba, mindenféle random gyümölcsök és magok kíséretében.
Édességek a kiegyensúlyozott étrendben
Ha összefutott a nyál a szádban, és nagyokat nyeltél, miközben olvastad ezt a posztot, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a Gyerünk, anyukám! 4 hetes, kiegyensúlyozott étrendjét, ami nem diéta és nem fogyókúra, hanem egy olyan, a dietetikusunk, Bodon Judit által összeállított, változatos mintamenü, ami hosszú távon fenntartható életmódváltást jelent neked, miközben a szervezeted minden szükséges anyagot a kellő mennyiségben kap meg. Ha belevágsz, 4 héten (vagy akár többször 4 héten át) támaszod lesz az étrend.
A négy hetes étrend előfizetésével minden héten csütörtökön megkapod a következő hét menülistáját, az egyes ételek pontos receptjeit és az 1 fő részére szükséges alapanyagok bevásárlólistáját. Nem kell különleges alapanyagokat felkutatnod, nem kell gourmet-szakáccsá képezned magad, és ha neked úgy kényelmes, nem kell ötfélét főznöd, hogy a család is jól lakjon – az étrendet kicsik és nagyok is fogyaszthatják, egyszerű, hétköznapi ételek találhatók benne, melyekhez akár a sarki boltban is megveheted az alapanyagokat.
A 4 hetente megújuló, kiegyensúlyoztt étrend mellett van fixen 4 hetes vegetáriánus, vegán, gluténmentes és tejmentes étrendünk is, melyek segítségével 28 nap alatt egy teljesen új szemléletet sajátíthatsz el és a családi recept repertoár is biztosan bővülni fog!