Kijelentkezett felhasználó kép

Halloween: igen vagy nem?

Halloween: igen vagy nem?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Dóriék nem ünneplik a Halloween-t: "Megbeszéltük, hogy ez egy külföldi ünnep és a gyerekek el is fogadták. Ha van valami ezzel kapcsolatos buli, akkor nyilván nem zárom ki őket belőle, sőt, ha becsöngetnek hozzánk a környékbeli gyerekek, és éppen elő tudok rántani valamit a fiókból, adok nekik csokit, de különösebben nem foglalkozunk a témával. Tököt szoktunk faragni, de nem Halloween, hanem ősz jeligére."

"Nálunk sincs Halloween"- mondja Lukács Kati. - "Eddig nem is volt rá igény, és szerintem most már nem is lesz. Erre gyártott csokikat szívesen vásároltatnának dögivel a boltokban :D, volt már hogy vettem szemgolyógumicukrot nekik. :)

Kisszékelyi Vera egyik fia angol két-tannyelvű suliba jár, ott mindig megtartják a Halloween-t, de soha nem öltözött még be. "Igazából, nem is nagyon marad ott ezen a programon, mert nem része a gondolkodásunknak. A mikulást annál jobban várjuk, és aztán még sokkal-sokkal jobban a karácsonyi fényeket, díszeket, hangulatot." - teszi hozzá.

Mi (Szandra) sem ünnepeljük kimondottan, viszont töklámpást már készítünk pár éve, illetve így októberben szoktam néha a gyerekekkel vicces-ijesztős sütiket csinálni, amit együtt dekorálunk. Azért a nagyobbik idén már mondogatta, hogy csinálna, vagy menne valamilyen halloweeni buliba, szóval lehet idén ilyen is lesz. :D

Nóri anyósáéknál már megy néhány éve a Halloween-ezés, a gyerekek körbejárnak ott a környéken, hogy csokit gyűjtsenek, amihez van egy vicces sztorija: "Egyik évben egy férfi kukacos csokit adott a gyerekeknek. Mondta is, hogy régi, de még biztosan jó."