Kijelentkezett felhasználó kép

Menthetetlen vagyok, ha utáltam a tesit?

Menthetetlen vagyok, ha utáltam a tesit?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Valamilyen – számomra elképzelhetetlen – okból anyukám úgy gondolta, hogy jó lesz nekem, ha testnevelés tagozatos általános iskolába irat be. Talán nem fogjátok elhinni, de annyira nem szerettem a tesit, hogy emiatt anyukám második osztály után ki is vett abból az iskolából. 🙈  A mai napig fel tudom idézni, hogy mennyire nem ment a kötélmászás, a bordásfalon lógás, és a futás (mindig utolsónak értem be). A zsámolyt is utáltam, meg amikor medicinlabdával az ölemben kellett pókjárásban menni. Hát így indultunk: én és a testnevelés… Se az általánosban, se a gimiben nem sikerült jobb viszonyba kerülnünk.

Már egyetemista voltam, amikor néhány felkúszott plusz kiló miatt elkezdtem step aerobikra járni. Ez a mozgásforma volt az, ami először magával ragadott, de később mindenféle más edzésformát is meg tudtam szeretni, és azóta az életem része lett a mozgás.

Lassan 20 év távlatából úgy látom, hogy amiatt volt könnyű megszeretnem a step aerobikot, mert 

  1. táncolni mindig is imádtam, a buli, a zene vitt magával, és 
  2. ez volt az az óratípus, ami lefoglalta a figyelmemet, és csak úgy elrepült az idő. 

Igen, vártam tőle, hogy mozduljanak lefele a kilók, de ezen kívül kaptam tőle valami mást is, amitől nem csak az eredmények ösztönöztek a folytatásra. Magával ragadott és először életemben örömöt éreztem edzés közben. Szenvedélyből lettem edző.

Amikor ebben a pillanatban egy nyűgként tekintesz az edzésre és fogalmad sincs, milyen örömről és szenvedélyről beszélek, akkor ne csüggedj. Szerintem meg lehet szeretni a mozgást, de kell hozzá pár összetevő.

Lássuk, mire gondolok:

  • A könnyű ellenállás irányába érdemes elindulni, azaz olyan mozgásformával kezdj, ami valamilyen oknál fogva még viszonylag közel áll hozzád. Tudom, tudom, minden távol áll először, de van olyan, amelyik az összes távoli közül mégis a legközelebb? :) Tánc, pilates, jóga, futás, ugrálás, bármi? Ha elsőre egyiktől sem jössz lázba, sebaj. Bogarászd át a Gyerünk, anyukám! Óratípusait, itt felsorakozik az összes, amiből választhatsz. Ha nem tudod, merre indulj és nem szeretnél elköteleződni rögtön egy edzéstípus mellett, az sem gond. Van arra is lehetőség, hogy egy gyors regisztrációt követően 1 hétig ingyen kipróbáld a Gyerünk, anyukám! életérzést.

  • Ha eleve nem szeretsz mozogni, akkor valószínűleg valamilyen külső ok miatt vágsz bele mégis. Lehet ez néhány fránya plusz kiló, szülés után megváltozott testalkat, itt-ott elkezd fájni valami. Ezek miatt először az ember inkább kényszerből áll neki, de meg kell tudni találni valami extrát is mozgásban, ami miatt akkor is ki tudsz tartani mellette, ha nem (úgy) jönnek az eredmények. Ez lehet a buli és a zene, mint nekem, de ez lehet a közösség is, vagy az, hogy az elmédet ki tudod kapcsolni közben. 

Ha a kezdeti ellenálláson át tudod verekedni magad, és megérzed, ahogy magában a mozgásban is elkezdesz fejlődni, úgy idővel át lehet lendülni a holtponton és megszeretni a mozgást. Nekem sikerült. Drukkolok, hogy te is hamarosan így érezz!

Ha szeretnél Edoval mozogni, akkor a Formaszerviz Startban, Pluszban és Extrában is vele tarthatsz. Ha rövid edzésre vágysz, akkor a Csak30! Pluszban. De ha megismernéd Edo táncos világát, akkor nevezz be a Táncolj, anyukám! 4 hetes tanfolyamra, vagy próbáld ki magad Edo szenvedélyében, a stepben, akár kezdő vagy középhaladó szinten. Ha a futás áll közel hozzád, akkor találkozhatsz Edoval a Kilométerfaló Mini és Maxi Plusz Futóprogramban, de a Tónus Plusz Erősítő Programban és a Popsizomban is ott lesz vele edzésed. Ha pedig az idő a legerősebb korlátod, akkor az Expressz 20 és a Csak30! Start lesz az a program, amiben veled edz Edo.