Kijelentkezett felhasználó kép

Olvass, anyukám! 4 könyvajánló gyerekeknek

Olvass, anyukám! 4 könyvajánló gyerekeknek
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Az Olvass, anyukám! kezdeményezésünkben most már a harmadik közös könyvünket olvassuk, és most végre nem csak neked, hanem a gyerekeknek is ajánlhatunk könyveket. Nem is akárhogyan: Csobod Lucával, a Pagony Könyvkiadó szerkesztőjével összedugtuk a fejünket és azt találtuk ki, hogy ő elolvassa az #olvassanyukám aktuális könyvét és annak a hangulatához, témáihoz kapcsolódó gyerekkönyveket ajánl, korosztályra bontva. Így végre másképp lehet családi téma a mit olvasol kérdés, azok köré a fő témák köré építve, amik megjelennek mind a felnőtt, mind a gyerek olvasmányainkban. 

Szóval Pápay Eszter Akinek egyszer szárnya nő című regényét a Pagony egészíti ki témájukban a fő könyvhöz szorosan kapcsolódó olvasmányokkal négy korosztály számára! Ráadásul 25% kedvezménnyel szerezheted be őket!

Íme Csobod Luca szerkesztő ajánlása

0-3 évesek – Shona Innes-Agócs Írisz: Ez mind te vagy!
Az Olvass, anyukám! nyári közös felnőtt könyvében, Pápay Eszter Akinek egyszer szárnya nő című regényében Flóra, Éva és Lídia a felnőttkoruk adott pontjain döbbennek rá arra, milyen fontos, hogy elismerjék a saját értékeiket és felismerjék a saját vágyaikat. Milyen jó lenne, ha a mi gyerekeink már úgy nőnének fel, hogy minden percben tudják: ők csodálatos emberek. Ebben segítheti őket és minket Shona Innes ausztrál pszichológus könyve, az Ez mind te vagy, amiben édes kisállatok tanítanak bennünket az önismeret fontosságára.

 


3-6 évesek – Bodor Panna-Fodor Anikó: Széna Bogi és az óriás görögdinnye

Széna Bogi, történtünk főhőse minden évben izgatottan várja a nyár legklasszabb hetét, amikor anyával és apával elutaznak a nagyszüleihez, ahol aztán dinnyéznek, gombásznak, vadvirágokat gyűjtenek és csigákat versenyeztetnek. Ahogy Flóra is az utazástól remél megoldást az elakadására, és Éva és Lídia is egy náluk idősebb nőben találnak megnyugvást és új lendületet, úgy fordul Bogi is a nagymamája felé ebben az ízig-vérig nyári mesében.

 


5-8 évesek – Gimesi Dóra-Rofusz Kinga: Amikor a fák mesélni kezdtek
Öt nő, öt generáció, egy Városliget. Gimesi Dóri legújabb mesekönyve finoman és érzékenyen nyúl a kötetben szereplő kislány, Alíz és felmenőinek történetéhez. A múltidéző meséknek különös erőt ad, ahogy a szemünk előtt kirajzolódik, milyen hatásuk van a jelenre. A női sorsok ilyesféle összefonódása nem idegen nektek, Pápay Eszter könyvét olvasóknak: Alíz és női felmenőinek története egy újabb változat arra, kiket hogyan viszünk magunkkal életünk során. Olvasnitudó gyerekek már önállóan is megbirkóznának ezzel a mesével, de ha jót akarunk magunknak, akkor ezt bizony még elolvassuk velük közösen. Már csak Rofusz Kinga álomszép képei miatt is.

9-12 évesek: Anett Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
Katinka szinte véletlenül megírja a saját életét regényként, méghozzá a kedves szomszédja, egy írónő útmutatásával és segítségével. A felnőtt olvasnivalóhoz itt is olyan hívószavak kapcsolnak minket, mint az önismeret, anya-lánya kapcsolat, traumafeldolgozás, kreatív alkotás. Anett Huizing regénye úgy marad olvasmányos, izgalmas és igazán érzelmes, hogy tanácsait praktikusan követve magunk is megpróbálkozhatunk az írás folyamatával.
Ráadásul a könyvből készült magyar film hamarosan a mozikba kerül, így a közös olvasás után garantált egy közös mozi is!

 

A könyveket a Pagony üzletekben országszerte és a weboldalukon 25% kedvezménnyel vásárolhatod meg a gyerunkpagony01 kuponkód megadásával 2024.08.31-ig.

Jó olvasást kívánunk, és szeretettel várjuk a visszajelzéseiteket a könyvek kapcsán a szerintem@gyerunkanyukam.hu e-mail címre illetve az Olvass, anyukám! Facebook csoportban!