Kijelentkezett felhasználó kép

Programstart a háttérben - staff betekintő

Programstart a háttérben - staff betekintő
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Mindenféle szempontból ütemezzük az életünket. Heti bontásban, az iskolai szünetekig visszaszámolva, évszakok szerint. Gyerünk, anyukám! stábtagnak lenni azt jelenti, hogy ehhez a mátrixhoz még egy nézőpont kapcsolódik. Dóri vagyok és most arról mesélek egy kicsit, hogy milyen is ez a 8 hetes bioritmus, ami egy-egy programkört jellemez. 

Leginkább azt tudnám mondani, hogy vannak előkészítősebb és aktivitásban gazdagabb szakaszok, amik viszonylag kiszámíthatóan váltakoznak az irodában. Előbbiben rengeteg szövegírás, ötletelés, háttérmunka és előredolgozás zajlik, utóbbiban pedig az a kintről is látható levél- poszt és cikkáradat, ami egy-egy új program bevezetésével, egy early bird időszakkal, vagy egy kihívás lebonyolításával jár. 

Mindkét szegmens egyformán fontos és intenzív, de van egy olyan időszak, ami mégis minden szempontból kiemelkedik. Biztosan kitaláltátok, hogy a mostani, programrajtos napokról beszélek. 

Rengeteg levelet kapunk tőletek ilyenkor, a Facebook csoportokban is óriási a pörgés, igyekszünk mindenkinek segíteni, hogy a számára lehető legjobb programot válassza. 

Duplaannyi Facebook csoportot figyelünk, hiszen még bőven jönnek értékelő, programzáró posztok a kifutó programkör csoportjaiba, de már érkeznek a bemutatkozások és az elsőtornás élmények a jelenlegi körbe, ahová egyébként folyamatosan be is kell engednünk a jelentkezőket. 

Az első hetet mindig óriási lelkesedés és izgalom jellemzi, ami a közösségtől ered, de ránk is abszolút átragad. Izgulunk az új programok jó fogadtatásáért, szorítunk a friss háziasszonyokért, ezt az időszakot nem lehet megunni, nem lehet rutinból megoldani és főleg nem lehet félvállról venni. Nem ritka, hogy pont ebben a felfokozott állapotban születnek a legjobb ötleteink, amik majd a következő 8 hetes etapra valósulnak meg. 

Arról nem is beszélve, hogy sokan ugyanúgy programozunk, mint a tornászaink, hiába lestünk bele a videókba, egyben beleugrani egy programba és végigtornázni nekünk is ugyanolyan izgalmas élmény. 

Szóval, amikor azt írjuk, hogy izgatottan várjuk a programrajtot, az nem üres frázis, ez mind-mind mögötte van.