Kijelentkezett felhasználó kép

Segítség, babát várok!

Segítség, babát várok!
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Óriási öröm és boldogság, amikor megjelenik a két csík a terhességi teszten. Ez az eufória néhány órán-napon át biztosan kitart, de azután elkerülhetetlenül átadja a helyét a bizonytalanságnak. Mivel teszek jót és mivel nem? Mit ehetek és mit nem? Dőlnek a tanácsok a barátnőktől, az idősebb generáció tagjaitól, az internetről, hirtelen mindenki tudja, hogyan kell jól babát várni, csak az a baj, hogy mindenki másképp tudja. :) Te pedig természetesen a világ legjobb anyukája szeretnél lenni, de nem tudsz eligazodni ebben az információ áradatban. 

 

Elvesztél a tippek tengerében? Segítünk!

Hogyan lehet rendet teremteni ebben a káoszban? 

  • Fontos, hogy mindig a megfelelő forrásból tájékozódj! Hallgasd meg az orvosodat, a védőnődet, azt, akinek adsz a véleményére, a többi kéretlen tanácsot pedig próbáld meg kizárni. Képtelenség mindenkinek hinni és mindenkinek megfeleleni, inkább meg se próbáld.
  • Hallgass a testedre! Figyelj egy picit befelé. Ha valami nem esik jól, ne edd meg. Ha kényelmetlen egy ruhadarab, ne azt hordd. Ha úgy érzed, le kell ülnöd pár percre, hogy kifújd magad, tedd meg! Nálad jobban senki nem fogja tudni megmondani, hogy mire van szükséged. 
  • Mindenkinek másképp lesz jó! Nem javasolt háton aludni, de neked csak úgy megy? Mindenki ugyanazt a kismama kencét ajánlotta, de neked nem jön be? Nem szeretnéd kiolvasni az összes trendi szakirodalmat? Nem baj! 
  • Kérdezz! Ne szégyenlősködj, tedd fel a kérdéseidet a nőgyógyásznak, a védőnőnek, a szülésznőnek, az anyukádnak. Nincs tabu téma, semmit nem kell elhallgatnod, vagy szégyellned.
  • Legyél magabiztos! Tudom, hogy ez az egyik legnehezebben megfogadható tanács, de akkor is nagyon fontos. A kisbabádnak te leszel a legjobb édesanyja, még akkor is, ha tapasztalatlan vagy. Bele fogsz jönni. :)
  • Mozogj! Ha az orvosod azt mondta, hogy nincs akadálya, akkor hajrá! Nem azzal fogod óvni magad és a babádat, ha a fotelből a kanapéra, a kanapéról meg a fotelbe vándorolsz. Nézd meg Domokos Flóra pilates tréner kisvideóját, aki az összes kételyedet eloszlatja a sportos várandóssággal kapcsolatban!

Szeretettel várunk a Trimeszter Kismama Tornaprogramban, ahol a betöltött 12. héttől kezdve mindig a terhességi korodnak megfelelő tornaanyagot, rengeteg hasznos extra tartalmat és egy összetartó, támogató közösséget kapsz! Kattints a képre és csatlakozz most!

Ráadásul a Gyerünk anyukám! rendszere úgy van felépítve, hogy végig támogasson téged ebben a fontos, változásokkal teli időszakban. A Trimeszter Kismama Tornaprogramot kiegészítheted az Anyastart Szülésfelkészítő Tanfolyammal, majd akár már a szülés napjától vár a Gyermekágyi Torna Tanfolyam, 6-10 hét elteltével pedig a Szülés Utáni Regeneráló Program, akár hüvelyi úton, akár császármetszéssel szültél. 

Még nem töltötted be a 12. hetet, de szívesen olvasnál arról, hogy mi történik az első trimeszterben a testeddel és a babáddal? Böngészd át nőgyógyász szakértőnk, Dr. Vörös Anna tudástárát az első 5 hétről, a 6-9. hétről és a 10-14. hétről!