Kijelentkezett felhasználó kép

Sokkal több vagy mint egy szám

Sokkal több vagy mint egy szám
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

December eleje óta vagyok parkolópályán. Először egy hetekig gyógyuló részleges izomszakadás jött, mire meg nagyjából jó lett és már halkan örültem neki, jött most a tudjukmi.

Kimaradt az újév olyan nagyon szeretett friss lendülete, maradt helyette ebben a két hónapban az inspiráció gyűjtés. Alaposan körül kell néznem a jó példákért, mert mindenen ül egy vastag, levakarhatatlan réteg. Ha attól meg tudok szabadulni bármilyen vegyszerrel, látni fogom, amit érdemes.

Ilyenkor mindenki azzal jön, hogy nem követem, nem is nézem, azt se tudom, ki az. De mégis tudjuk, látjuk, nem tudjuk elkerülni. Nők, akiket a testük vagy a párkapcsolatuk határoz meg. Testek, amikhez nincs közünk, házasságok, amikhez még inkább semmi. És aztán még az is kiderül mindig, hogy a fele sem igaz.

Állj, most szólok, hogy szarul kezdődik, de ez egy tök boldog poszt lesz a végére 🙂

Tökéletes a recept!

Megnézel rengeteg motiválónak szánt, valóban önigazolást kereső fotót, sportteljesítményt, elhiszed, hogy téged az határoz meg, ahogy kinézel, aztán hagyod, hogy a legnagyobb jóindulattal megfogják a kezed bárkik.

Szeretjük, ha megmondják nekünk, ha vezetnek minket, úton tartanak, nem?

Fizetek, csak ne kelljen tanulnom. Fizetek, csak ne kelljen gondolkoznom. Lehet ugyanolyan laikus, mint te meg én, ha neki sikerült és eladja hozzá a cuccokat, amikkel csinálta, megveszem. Jó vezető, motiválóan beszél, a fantázianév mögé odateszi, hogy család. Innentől tudod, hogy nem csak sikeres biznisz, de bizony szív is van benne. Mennek a porok, a tabletták, a shakerek, a katonás kalóriák, az izgulás, hogy mit eszem majd a nyaraláson és az esküvőn. A lényeg az, hogy pontosan kövesd az utasításokat. Csak a kitaposott úton haladj. Mindegy, hogy közben nem érzed jól magad, a cél lebegjen a szemed előtt. Ne csalj, ne bűnözz, ne lépd túl a napi keretet. Ilyen “keltetőkben”, oppárdon, családokban vált életmódot januártól a magyar nők nagy százaléka.

Februárra mindenkiből kiölik az egyéniséget, egyediséget.

Lehet, hogy többet ennél vagy kevesebbet, igazából a narancsbőrtől sem megy fel annyira a vérnyomásod, szívesen kihagynál egy étkezést vagy próbálnád meg éppen hússal, hús nélkül. De nem mered. A program így működik, a család így nem tagad ki. És így veszel el szépen lassan. Nekik jó, mert nélkülük elveszettnek érzed magad, neked jó, mert mindenkinek működik, biztosan neked is fog.

Le van szarva, hogy ég tőle a gyomrod, undorodsz az ízétől, ez egy harc, amit meg kell vívni. A cél egy szép kerek szám, az esküvő vagy a nyaralás. Utána meg majd lesz valami. Hol van az még. Odáig el se látsz.

A világ szeret elfutni az extrém irányába, de aztán mindig van pár halk, de józan hang, ami jelzi, hogy ez őrültség. Őrültség az étkezés és a test körüli gépesített megszállottság.

Attól, hogy nem számolsz applikációban kalóriákat és nem gyalulod a testedről a narancsbőrt, még lehetsz boldog és egészséges! Mi lenne, ha idén ezt próbálnád ki a sok hóbort közül?

Elfogadni és megismerni a tested, megmutatni a lehető legtöbb helyen és módon, hogy a világ lásson normális női testeket 🙂 Naponta elmondani magadnak, hogy te nem a tested vagy! Te annál sokkal több vagy. Beszélsz nyelveket, szeretsz horgolni, olvasni, beszélgetni a barátaiddal, a gyerekeiddel vagy mit tudom én. Jó a humorod, szép színes textilek vannak a lakásodban.

Szeretsz új ételeket kipróbálni, beülni egy tapas bárba a barátaiddal, bekapni egy falatot abból, amire vágysz. Annyira elszúrtuk az ételhez való viszonyunkat. Lehet, hogy szakemberrel dolgozol majd ezen. De nem feltétlenül azért, hogy az étkezéseddel foglalkozzon, hanem hogy a lelkedet rendbe tegye.

Jógázni sem szeretsz, hiába jár oda most mindenki, neked még mindig a tollasozás a kedvenced.

És nem! Nem arra buzdítok senkit januárban, hogy sz@rjon bele hogy néz ki és mit eszik. Csakis arra, hogy kezdjük el visszavenni a kontrollt a testünk és az ételeink fölött 🙂 NIncs egy út, egy módszer, egy ideális test.

A világ és benne mi is sokfélék vagyunk, rá kell jönnünk, hogy nálunk jobban senki nem tudhatja, mi jó nekünk. Ha ez megvan, akkor minden megvan. Akkor aztán lehet mással foglalkozni 🙂

Jó kis év lesz ez a 2022, nem?