Kijelentkezett felhasználó kép

Fogyás? Nyáron? Tényleg?

Fogyás? Nyáron? Tényleg?
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Ki az a bolond, aki nyáron kezd el egy olyan programot, amivel fogyni lehet? - ezt a mondatot csíptem el a minap a buszon, amikor két nő arról beszélgetett, hogy úgy szerettek volna bomba formába kerülni a bikiniszezonra. De az egyiknek a kaja nem jött össze, a másiknak pedig a mozgás. Mindketten meggyőzően bólogattak, hogy őket idén biztosan nem látja majd senki a strandon. Legfeljebb búvárruhában.

Kriszó vagyok a stábból és összeszorult a gyomrom ettől. Nem csak azért, mert iszonyú gáz, hogy itt tartunk: két tökre egyben lévő, de nyilván nem nádszál nő azon izgul, hogy hogy néz ki és nyilván tart a környezete vagy épp az ismeretlenek reakciójától, ha nem olyan testtel vonulnak ki a víz közelébe, amit irreális álmaikban látnak maguk előtt.

Hanem leginkább azért érzem rettenetesen magam ettől, mert a céljuk nem az, hogy egészségesek legyenek, akik jól érzik magukat a bőrükben, hanem egy szezonális csinossághoz kötik ezt a témát. Úgyhogy én ott akkor, a buszon eldöntöttem, hogy írok nektek erről. Hogy szerintem van értelme nyáron nekiállni a fogyás dolognak.

Világéletemben szaladgáltak rajtam a kilók, ez korábban a külcsín miatt feszített jobban, ma pedig inkább azért, mert utálom azt az érzést, amikor nehéz vagyok magamnak. Amikor akadályoz a mozgásban, a szabadságomban, a szabadidős tevékenységeimben a kerekség.

Tavaly ilyenkor gőzerővel dolgoztam a 8 hetes Súlyrakezdő programunk megújításán, és arra gondoltam, milyen jó lesz a 10-15 kilónyi felesleggel élőknek azt mondani: nem kell mindent egyszerre megcsinálni. Nem kell koplalni, nem kell fetrengeni az izomláztól, nem kell szomorúan állni a mérlegen egy csütörtök reggelen, hogy már megint meg se moccant. Hanem szerintem nagyon is lehet nekimenni az idei nyárnak azzal a céllal, hogy mire eljön a szeptember, legyen egy alap állóképességed, legyen egy jó étkezési rutinod, legyen egy klassz sikerélményed.

Éppen ezért van 3 tippem:

  • Most júniusban figyeld meg magadat egy kicsit. A napjaidat, a szokásaidat, hol vannak azok a pici dolgok, amiken lehetne változtatni, de még nem próbáltad. Nekem ilyen volt például, hogy korábban simán felhúztam 2 deci tejjel a kávémat, és aztán csodálkoztam, hogy hol tapad a napomhoz egy csomó extra kalória. Mert 3 kávé az már 6 deci tej volt. Ez egy 2,8%-os tejnél 336 kalória. Az egy reggeli vagy egy vacsora! 
  • Júliusban kezdj el mozogni. Nyár lesz, jössz-mész, otthon a gyerek, kánikula van, ne keresgélj tovább. A Súlyrakezdő programot úgy raktuk össze, hogy ízületkímélő módon, fokozatosan, sikerélményekkel telien kezdhess mozogni.
  • Augusztusban tedd hozzá a megfelelő étrendet is. Ha jössz velünk a Súlyrakezdőben, akkor ezt ingyen adjuk. A legjobb étrendünket, amivel megtanulhatod a szükséges adagokat és olyan recepteket találsz a kész bevásárlólistánk mellett, aminél nem kell 30 percnél többet eltölteni a konyhában.

És tudod mit? Csak a dolog végén állj a mérlegre! Addig élvezd, hogy magadért teszel!

Ha most felcsillant a szemed, hogy "igen, ezt én is meg tudom csinálni", akkor ne habozz. A Súlyrakezdő programban heti 3*40-45 perc mozgással megszerettetjük veled a mozgást. Csak egy rossz álom lesz a tornaórák rémképe. A program végére azt fogod észrevenni, hogy könnyebben szaladsz fel a második emeletre és olyan helyeken is megerősítjük a tested, amivel eddig még sose foglalkoztál - hidd el, meghálálja a tested!