Kijelentkezett felhasználó kép

Így közlekedj a gyerekkel

Így közlekedj a gyerekkel
Próbáld ki a videótárunkat egy hétig ingyen Kipróbálom

Gyerekkel - pláne többel - utazni bizony nem mindig egyszerű, ezért összeszedtünk néhány tippet a stábbal, ami jól löhet, ha hosszabb útra indultok családilag két- vagy több keréken, sínen, vagy akár levegőben.

 

Aktív gyerekkel kényelmesebb vonaton utazni

Lukács Katiék is az autó nélküliek táborát erősítik, számára teljesen természetes, hogy ha kirándulnak, vagy utaznak, akkor azt tömegközlekedéssel teszik. "Amíg kicsik voltak a gyerekek, akkor sokszor a tesóm, vagy egy nagyon jó barátnőm segített a nyaralásos közlekedésben, vagy jött velünk anyukám a vonatútra. Ma már nagyok, úgyhogy tavaly bevállaltuk, hogy 3 hátizsák két hét Tisza-tó bringával. (Mosogép legyen! ez az én mottóm, de volt már olyan, hogy kézzel kimostuk, ami kell :D) Én azért is szeretek vonatozni, mert van hely, kényelmes és a kisebb izgő-mozgó fiam is fel tud állni, ha kell, mert elunta magát. Kicsi koruk óta utazások során szójátékokat, szóláncokat játszunk, vagy kártyázunk a vonaton, vagy buszon. :D. Aztán, ha megérkezünk, akkor mindenki felül a bringára, és ott csak a meleg és az aznapi hangulat az, ami befolyásolja kiben hány km van aznap :), csak le a strandra, vagy menjünk világot látni <3."

 

Foglald le az autóban a gyerekeket

Harcsik Dórinak nincs jogosítványa, és nem is szeretne, úgyhogy a férje vezeti a családi autót, amivel hosszabb utakra szoktak menni a 4 gyerekkel. "Ha unatkoznak, elfoglalják magukat: a 9 évesnek most már tutira odakészítem a könyvét az ülésére, mert tudom, hogy ha unatkozik, akkor a többiek bosszantásával fogja szórakoztatni magát. A 7 éves autómániásnak elég, ha figyelheti, ahogy apa vezet, meg a többi járművet útközben, az 5 és 1 éves pedig a legnagyobb egyetértésben szundizza végig az utat. Ehhez persze az is kell, hogy igyekezzünk alvásidőre időzíteni az utazást, de ezt általában meg szoktuk tudni oldani."

 

A zene mindig segít

Szandráéknál gyakran előkerül az autó, ha a gyerekekkel mennek valahova: "Ha egyedül a mászkálok a városban, akkor ritkán megyek autóval, mert feleslegesnek érzem, de gyerekekkel azért picit könnyebb négy keréken közlekedni, feltéve hogy nem szedik szét egymást a hátső ülésen. :D" De szerencsére ilyen esetre is van egy mentőöve Szandrának: " A zene szinte mindig segít, van egy lejátszási listánk a gyerekek kedvenc zenéivel, úgyhogy azt szoktuk hallgatni az autóban, ha hosszabb útra megyünk. De amúgy a kisfiam egész jól elszórakoztatja magát azzal, hogy nézi a járműveket, meg a közlekedési táblákat, a lányom meg általában mindig hoz magával valami játékot, amivel eljátszik."